Alexa Rank

Wat is Alexa Rank?

Alexa rank is in feite een manier om te meten hoe populair je website is! Het rangschikt miljoenen websites in volgorde van populariteit. Als jouw website dus nummer een is in Alexa Rank dan wil dat zeggen dat jouw website de populairste is over de hele wereld!

Niet enkel dat, Alexa Rank toont ook hoe goed jouw website het doet in vergelijking met alle andere websites. In dat opzicht is het een geweldige manier om te benchmarken en voor een competitieve analyse.

Hoe werkt Alexa Rank?

Alexa Rank werkt daar het opstellen van een berekening gebaseerd op het geschatte verkeer naar een website en het engagement van de bezoekers over de laatste drie maanden. Deze zijn schattingen en dienen als een staal van alle internetgebruikers.

De data van het Alexa Rank rangschikking systeem gebruiken ze voor hun “globaal data panel”. Wanneer gebruikers hun browser extensies gebruiken dan wordt hun browsing-gedrag geobserveerd om de rangschikking van elke website te bepalen.

De individuele rangschikking van een site bestaat uit twee delen:

1. Unieke dagelijkse bezoekers

Deze metriek bestaat uit het aantal Alexa gebruikers die elke dag een bepaalde site bezoeken.

1. Gemiddelde pagina views

Deze metriek heeft betrekking tot het aantal keren een bepaalde pagina of URL door Alexa gebruikers werd bekeken.

Op basis van deze metrieken is de rangschikking van Alexa een degelijke manier om te zien waar je met je website precies staat in het grotere geheel. Vergeet toch niet dat Alexa Rank niet het meest accuraat ter wereld is. Er is nog steeds ruimte voor verbetering. Een reden waarom het kan zijn dat Google nog steeds een breder bereik heeft dan Alexa kan zijn dat niet iedereen Alexa plugins gebruikt daarom kan Alexa nog steeds enkel sites rangschikken gebaseerd op data verworven van zij die heb gebruiken.

Voordelen van Alexa Rank

De voordelen van Alexa Rank, volgens experten, zijn:

Een hoge Alexa rangschikking kan je helpen meer geld vragen voor advertentieruimte wat voordelig is als je geld wil verdienen met je website door middel van reclame.

Je kunt de analyse van je concurrenten naar een nieuw niveau optillen.

Je kunt gast schrijvers van hogere kwaliteit aanmoedigen artikels voor jouw website te schrijven als deze een hogere positie heeft. Je kunt ook inzichten in de prestatie van je website krijgen, en je kunt deze gebruiken om je marketingstrategie te doen groeien en meer kracht achter web development te zetten.

Nadelen van Alexa Rank

Zoals bij alles heeft Alexa Rank ook een aantal nadelen:

• De rangschikking is grotendeels afhankelijk van het installeren van de ALEXA toolbar in je browser, wat nog niet iedereen gedaan heeft.
  • Zoals we reeds besproken hebben is het niet noodzakelijk het meest accurate systeem.
  • Alexa rank gebruikt niet dezelfde SEO factoren als Google om de rangschikking te bepalen.

Hoe Alexa Rank vergroten

Mensen zweren bij de volgende stappen voor het verhogen van de Alexa Rank.

• Installeer de Alexa Rank browser uitbreiding.
  • Publiceer regelmatig kwalitatieve en nieuwe frisse content.
  • Bouw een aantal links op belangrijke sites.
  • Deel de content op social media.

Kort samengevat

Ben je op zoek naar manieren om je concurrenten te overstijgen, dan zal het inzicht dat Alexa rank geeft echt helpen met het verkrijgen van het voordeel dat je verdient! Reken er toch best niet al te veel op aangezien er veel andere applicaties zijn die meer van wat jij nodig hebt aanbieden.