Display Advertenties

Wat is display advertenties?

Display advertenties maakt al deel uit van het digitale advertentielandschap sinds 1994. Sindsdien is het een van de meest doeltreffende manieren geworden om aandacht te trekken en je conversie-graad te verbeteren.

Display advertenties worden op relevante websites van derde partijen geplaatst. Je kunt ze vinden in de vorm van een banner, tekst of een afbeelding! Eigenlijk is display advertenties een algemene term die alle visuele vormen van adverteren op andere website inhoudt.

Soorten display advertenties

Er zijn drie basis-soorten display advertenties

• Advertenties door middel van plaatsing op een site
  • Contextuele advertenties
  • Remarketing

Meest voorkomende afmetingen van display advertenties

• Verticale rechthoek: 240 x 400
  • Mobiel leaderboard: 320 x 50
  • Banner: 468 x 60
  • Leaderboard: 728 x 90
  • Vierkant: 250 x 250
  • Klein vierkant: 200 x 250
  • Grote rechthoek: 336 x 280
  • In-line rechthoek: 300 x 250
  • Wolkenkrabber: 120 x 600
  • Wijde wolkenkrabber: 160 x 600
  • Halve pagina: 300 x 600

Waarom zou je display advertenties gebruiken

Veel marketingcampagnes gebruiken tegenwoordig display advertenties omdat het best voordelig is. Ze helpen je eigenlijk je aanbiedingen op een creatieve, vernieuwende en visueel aantrekkelijke manier te tonen. Afhankelijk van het platform dat je kiest voor de plaatsing, hebben display advertenties een geweldig bereik.

Richt je op het verkrijgen van het gewenste aantal kliks, conversies, verkopen en werk aan de bekendheid van je merk zoals nooit tevoren! Bekijk het op deze manier, ook mensen die niet weten dat je bedrijf bestaat zullen je advertenties zien, en als zij deze relevant vinden van betekent dat nieuwe conversies voor jou!

Laten we even kijken welke de vijf belangrijkste voordelen van display advertenties zijn:

1. Ze springen in het oog en zijn visueel aantrekkelijk.
  2. Ze helpen je een groter publiek te bereiken.
  3. Ze laten remarketing kansen doe.
  4. Afhankelijk van het platform kun je je advertentie-management bijhouden en volgen,
  5. Display advertenties zijn goedkoper dan traditionele marketing en advertenties zoals TV/Radio.

De nadelen van display advertenties

Toch zijn er ook een aantal nadelen aan display advertenties.

Lagere CTR

In vergelijking met zoekmachine advertenties hebben display advertenties vaak een lagere click-through-rate, wat ze minder voordelig kan maken dan andere advertenties als een hogere CTR iets is waar je naar streeft.

Minder conversie

Als de CTR laag is zal er ook minder conversie zijn dan bij zoekmachine advertenties.

Vermijden van advertenties

Ook al kun je een breder publiek bereiken met je advertenties, toch bestaat er een kans dat niemand erop klikt! Er zijn zelfs een heel aantal mensen die het vermijden om op display advertenties te klikken (dankzij die vervelende die om de twee seconden opkomen!)

Een responsieve display advertentie aanmaken op Google

Hier zie je hoe je een displayadvertentie kunt aanmaken op Google Ads:

Log in op he Google Ads-account.

Klik op alle campagnes in het navigatie-menu.

Selecteer Display campagnes en klik op een campagne die je aan je responsieve advertenties wil toevoegen.

Klik op Ads & uitbreidingen, en klik dan op Ads.

Klik op de plus-knop.

Selecteer responsieve display advertenties.

Selecteer een “ad groep”.

Voeg je afbeeldingen toe en sla op.

Onder “Afbeeldingen en logo’s,” klik op plus Video’s knop om een YouTube-link naar je video toe te voegen.

Vervolledig je advertentie-information.

Bekijk je advertentie.

Klik op Opslaan.

Kort samengevat

Display advertenties zijn een geweldige manier om je marketingcampagne beter te maken. Zorg er wel voor dat je de nadelen verstaat – en dan ben je klaar om ervoor te gaan!