Hosting

Wat is Hosting?

Hosting is een brede term die wordt gebruikt om te verwijzen naar internethosting en het subtype websitehosting. Internethosting is een service die internetservers draait. Website-hostingservices stellen gebruikers in staat om websites op internet te maken en te lanceren.

Doorgaans hebben websitehostingservices een ingebouwd Domain Name System (DNS), e-mail- en bestandshostingservers. DNS-hostingservices zorgen ervoor dat DNS-servers kunnen draaien; als een websitehost geen DNS-host heeft, kunnen gebruikers gratis DNS-servers en DNS-hosts van derden gebruiken. Bovendien brengen internethostingservices gebruikers een vast bedrag in rekening om hun servers te gebruiken.

Wat is webhosting?

Website-hosting houdt in principe in dat websites van derden, andere websites op hun servers hosten. Wanneer u een website wilt maken die u op het World Wide Web (www) wilt laten draaien, moet u een host gebruiken om uw website te laten draaien. Beroemde website-hostingservices zijn onder meer GoDaddy, Wix, BlueHost, Hostgator en DreamHost. Er zijn verschillende functies waarmee u rekening moet houden voordat u een hostingservice voor uw website kiest. Laten we dit even kort uitleggen!.

1.      Snelheid

Om een ​​goed werkende website te hebben met een vlotte gebruikersinterface en ervaring (UI en UX), heb je een snelle hostingprovider nodig. Volgens Google-statistieken kunnen vertragingen van slechts drie seconden ervoor zorgen dat gebruikers hun geduld verliezen en van uw website teruggaan naar de pagina van de zoekmachine. Dit zal onder andere het bouncepercentage van uw website verhogen, uw positie in de zoekmachine verlagen en de SEO van uw website schaden. Daarom moet uw websitehost ervoor zorgen dat pagina's snel worden geladen om het meeste uit uw website te halen.

2.      Kost efficiëntie

De meeste websitehosts bieden tegenwoordig een scala aan aanvullende bronnen die uw website en uw gebruikerservaring verbeteren.

Websitehosts hebben bijvoorbeeld vaak ingebouwde domeinhostingservers; met deze servers kunt u een domein voor uw website kiezen. Bovendien bieden websitehosts e-mailhosting waarmee gebruikers gerelateerde e-mails kunnen maken met uw domeinnaam. Goede website-hosts stellen je ook in staat om gratis over te stappen naar hun server, waardoor je de kosten van het overzetten van je website bespaart en je de tijd bespaart om een ​​nieuwe site te maken. Het is essentieel om een ​​webhostingprovider te kiezen die een degelijk bronnenpakket biedt tegen een redelijke prijs, zodat u niet meerdere tools van andere websites hoeft aan te schaffen. Dit verhoogt uw rendement op uw investering door kosten te besparen bij de productie van uw website.

3.      Gebruikersvriendelijk

Veel websitebouwers en hostingproviders zijn ingewikkeld in het gebruik. U bent van plan een website te maken en u merkt dat u een paar uur voordat u begint probeert uit te vinden hoe u aan de slag kunt gaan. Uw websitehost moet idealiter gebruiksvriendelijk zijn, zodat webontwikkelaars gemakkelijk door hun service kunnen navigeren zonder al te veel tijd te verspillen. De beste website-hosts die er zijn, kunnen uw website zelfs binnen een uur in gebruik nemen.

4.      Veiligheid

Idealiter zou uw websitehost u een SSL-certificaat (Secure Socket Locker) moeten verstrekken. SSL zorgt ervoor dat de gegevens op uw website versleuteld en beveiligd zijn tegen hackers en cyberaanvallen.

5.      Klantenservice

Dit is een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van een webhostingservice. Er kan iets mis gaan met je website; er kunnen serverfouten, vertragingen en malwareproblemen zijn. Om deze problemen op te lossen, hebt u een responsief en deskundig klantenserviceteam aan de achterkant nodig. Het draait allemaal om efficiëntie; tijd en geld besparen is essentieel, vooral voor kleine bedrijven met een krap budget.

De beste webhostingservices

Er zijn honderden betaalbare en dure webhostingbedrijven die uw website hosten en uw domeinnaam registreren. Hier zijn enkele van de beste webhostingproviders die voldoen aan de meeste, zo niet alle, van de hierboven besproken benchmarks.

1. BlueHost
  2. Hostgator
  3. GoDaddy
  4. DroomHost
  5. Hostinger

Kort samengevat

Bedrijven in het digitale tijdperk hebben functionele en gebruiksvriendelijke websites nodig om up-to-date te blijven en de prestaties van hun merk te verbeteren. Om een ​​uitstekende website te hebben, moet u een uitstekende websitehostingservice hebben die snelheid, veiligheid, middelen, klantenondersteuning, een ontwikkelaarsvriendelijke gebruikersinterface en kostenefficiëntie biedt.