JQuery

Wat is jQuery?

jQuery is een veelzijdige JavaScript-bibliotheek die is ingebed in één .js-bestand. Het is opvallend snel en klein, waardoor het een van de beste tools voor webontwikkelaars is.

Het is uiteindelijk gemaakt om de client-side van JavaScript-programmering te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Zaken als AJAX, event-handling, animatie, manipulatie en documenttraversal kunnen eenvoudig door jQuery worden uitgevoerd. Het is ook uitgerust met een gebruiksvriendelijke API, waardoor het geschikt is voor een groot aantal browsers die er zijn!

Door het gebruik van jQuery kunt u eenvoudig JavaScript op uw website gebruiken en deze tegelijkertijd dynamisch en aantrekkelijk maken. Je kunt jQuery ook gebruiken om animatie aan je website toe te voegen!

jQuery is ook platformonafhankelijk, wat betekent dat het verschillende soorten browsers kan ondersteunen. Dit is verbazingwekkend omdat JavaScript op zich voor elke browser anders is.

Heel vaak wordt jQuery "schrijf minder, doe meer" genoemd, want dat is precies wat het doet! Het vereenvoudigt regel op regel JavaScript in een enkele regel code. Onnodig te zeggen dat het veel moeite en gedoe wegneemt bij het coderen! Niet alleen dat, maar het vereenvoudigt ook andere aspecten zoals AJAX-aanroepen en DOM-manipulatie.

jQuery-functies

De bovenstaande discussie zal u in staat stellen om jQuery beter te begrijpen. Als je eenmaal begrijpt wat het is, zal de onderstaande lijst met alle functies die het biedt, je helpen de essentie van jQuery nog beter te peilen. Deze kenmerken zijn:

• HTML-manipulatie
  • DOM-manipulatie
  • DOM-elementselectie
  • CSS-manipulatie
  • Effecten en animaties
  • Hulpprogramma's
  • AJAX
  • HTML-gebeurtenismethoden
  • JSON-parsering
  • Uitbreidbaarheid door plug-ins

jQuery-voordelen

Zoals u kunt zien, is de uitgebreide lijst met functies die het biedt op zichzelf goed genoeg om van jQuery een ongelooflijke tool voor webontwikkelaars te maken. Gelukkig voor ons heeft het een aantal andere voordelen die het nog beter maken.

Laten we eens kijken naar de voordelen van jQuery.

jQuery is erg populair

Gezien het gebruiksgemak is jQuery een zeer populair instrument onder webontwikkelaars. Dit is een voordeel omdat het betekent dat er veel bronnen, handleidingen en informatie over het onderwerp beschikbaar zijn. Als u zich in de toekomst vertrouwd wilt maken met jQuery, zult u vrij gemakkelijk alles over deze tool kunnen leren en implementeren!

jQuery is eenvoudig

Veel ontwikkelaars beschouwen jQuery als eenvoudig te gebruiken. Het gebruikt aanzienlijk kortere codes, een open coderingsstandaard en een zeer eenvoudige syntaxis! Dit minimaliseert niet alleen het aantal complexiteiten waarmee u wordt geconfronteerd, maar het stelt ontwikkelaars ook in staat om heel eenvoudig unieke stijlen op hun websites te implementeren.

jQuery is erg licht en slank

Het feit dat jQuery ‘lichtgewicht en slank’ is, weet al iedereen! De makers van deze bibliotheek hebben een extra stap gezet om enkele functies eruit te halen en deze naar de plug-in-sectie te verplaatsen om ervoor te zorgen dat jQuery licht blijft!

Als gevolg hiervan kunt u bandbreedte besparen, snellere laadtijden garanderen en jQuery gebruiken zoals u dat wilt. De kern jQuery-bibliotheek is slechts 24 kb - kun je het geloven? Dat is minder dan een kleine foto op een website!

Kort samengevat

jQuery is een fantastische tool voor webontwikkelaars. Het aantal functies dat het biedt en de voordelen die het biedt, zijn geweldig. Als je eenmaal een basiskennis hebt van hoe het werkt, kun je het gemakkelijk gebruiken om supercoole animaties en effecten aan je website toe te voegen. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het uw website naar een hoger niveau tillen zonder dat u uw gezond verstand verliest.