Pay-Per-Click (PPC)

Wat is Pay-Per-Click (PPC)?

Pay-per-click (PPC) is een vorm van digitale marketing waarbij marketeers een vergoeding moeten betalen telkens wanneer een gebruiker op een van hun advertenties klikt. Deze advertenties kunnen meestal leiden tot conversies of verkopen en zijn een belangrijke investering voor bedrijven.

Onder de soorten PPC is zoekmachineadvertenties waarschijnlijk de meest voorkomende. Hiermee kunnen adverteerders een bod plaatsen op een advertentie in de gesponsorde links van een zoekmachine telkens wanneer een gebruiker naar een trefwoord of een specifieke zin zoekt. De zoekmachine toont uw advertentie dus als resultaat van de relevante zoekopdrachten.

Pay-per-click is een methode die veel marketeers gebruiken als onderdeel van hun online campagne - omdat het gemakkelijk, eenvoudig en effectief is. En aangezien u alleen per klik betaalt, wordt uw advertentie gratis door heel veel mensen bekeken (zelfs als ze er niet op reageren).

Laten we eens kijken hoe PPC werkt.

Hoe PPC werkt

Elke keer dat een websitegebruiker op uw advertentie klikt en deze naar een bestemmingspagina leidt, moet u de website-eigenaar of zoekmachine een kleine vergoeding betalen. Daarom wordt dit betalen per klik genoemd.

Veel factoren kunnen de kans op succes van een PPC-campagne beïnvloeden: van het kiezen van de relevante zoekwoorden tot het indelen in campagnes en advertentiegroepen, tot het opzetten van PPC-bestemmingspagina's die mensen kunnen overtuigen om een ​​aankoop te doen.

Ondertussen belonen zoekmachines adverteerders die relevante, scherp gerichte pay-per-click-campagnes kunnen maken door ze minder in rekening te brengen voor elke advertentieklik. Dus als uw advertenties en bestemmingspagina's waardevol en bevredigend zijn voor kijkers, brengt Google u minder per klik in rekening, wat leidt tot hogere winsten voor uw bedrijf.

Dus als u PPC wilt gaan gebruiken, is het belangrijk om te leren hoe u dit op de juiste manier doet.

De kerningrediënten van PPC

Het gebruik van Google Ads voor PPC-marketing kan enorm de moeite waard blijken te zijn, omdat Google bij zoekmachines doorgaans de meeste hoeveelheid webverkeer per dag ontvangt en daarom de meeste vertoningen en klikken op uw advertenties kan leveren.

Met andere woorden, uw advertentie kan de meeste mensen bereiken.

Hoewel veel factoren een rol spelen voor het succes van uw PPC-advertentiecampagne, zijn hier enkele waarop u zich het meest kunt concentreren:

•   Relevantie van zoekwoorden – Het opstellen van relevante PPC-zoekwoordenlijsten, strakke zoekwoordgroepen en de juiste advertentietekst.
  •   Kwaliteit van bestemmingspagina's – Geoptimaliseerde bestemmingspagina's maken met overtuigende, relevante inhoud en een duidelijke call-to-action, afgestemd op specifieke zoekopdrachten.
  •   Kwaliteitsscore – Kwaliteitsscore is Google's beoordeling van de kwaliteit en relevantie voor uw zoekwoorden, bestemmingspagina's en PPC-campagnes. Adverteerders met betere kwaliteitsscores krijgen meer advertentieklikken tegen lagere kosten.
  •   Creatief - Verleidelijke en creatieve advertentieteksten zijn een dealmaker. De meeste gebruikers zijn gewend om dezelfde oude soorten advertenties en CTA's te zien. Dus als u creatief bent met hoe u uw PPC-advertentie positioneert, genereert deze waarschijnlijk veel meer klikken.