Pinterest

Wat is Pinterest?

Pinterest is een online platform om media te delen waarop gebruikers afbeeldingen van zo goed als alles ter wereld kunnen delen, becommentariëren of organiseren. En al deze afbeeldingen zijn mooi en aantrekkelijk. Momenteel zijn er bijna 478 miljoen maandelijks actieve gebruikers op Pinterest!

Pinterest is een van de belangrijkste online ruimtes voor creatoren en bedrijfseigenaren om hun producten te tonen of te adverteren. Veel mensen gebruiken Pinterest als een marktplaats en gebruiken de applicatie om te winkelen. Dit geeft bedrijven enorm veel mogelijkheden.

Laten we beginnen bij het proberen te begrijpen van hoe Pinterest werkt.

Hoe Pinterest werkt

Pinterest laat gebruikers afbeeldingen die ze “Pins” noemen opslaan om dan een verzameling aan te maken door ze te organiseren in “Boards.” Eenmaal je een account hebt aangemaakt, kun je onderwerpen die je aanspreken kiezen en dan afbeeldingen die je aanspreken op de boards “pinnen”, wat andere mensen delen leuk vinden, en boards aanmaken voor je eigen afbeeldingen.

De applicatie biedt ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een bedrijfs- of een persoonlijk profiel, met unieke data analytics-toepassingen voor bedrijven die hun merk willen managen. Kies je voor een bedrijfsprofiel, dan kun je het aantal kliks op je Pins en unieke maandelijkse bezoekers op je profiel bekijken, en je kunt zelf advertenties voor je producten aanmaken en verspreiden – zoals op Instagram.

Door middel van de kracht van beeldmateriaal draait Pinterest helemaal rond lifestyle en alles wat daarmee te maken heeft. Dat kan sport, business, make-up, dieren of decoratie zijn; de lijst is lang. En het wil ook zeggen dat eender welk bedrijf een eigen Pinterest-identiteit kan aanmaken.

Aangezien Pinterest de beste plaats is om aantrekkelijke foto’s te vinden, gebruiken mensen het vaak als een “zoekmachine” voor afbeeldingen. Onlangs voegde Pinterest zelfs een “Lens” aan hun applicatie toe. Lens laat je ideeën ontdekken geïnspireerd door eender waar je je Pinterest camera op richt!

Meer nog, je kan met de applicatie ook content delen op je andere social mediaplatformen zoals Facebook en Instagram. En je kan even makkelijk individuele pins op een website of blog aanbrengen.

Laten we nu eens kijken hoe je Pinterest voor je bedrijf kan gebruiken.

Hoe Pinterest voor bedrijven gebruiken

Pinterest is eigenlijk een hele marktplaats op zich, wat wil zeggen dat er eindeloze mogelijkheden zijn.

Hieronder vind je een aantal strategieën om Pinterest voor je bedrijf te gebruiken:

Creëer invloedrijke advertenties en richt je op de juiste gebruikers

Pinterest heeft een heel goed systeem om advertenties te maken en laat je de exacte locatie kiezen van het publiek waarop je je wil richten. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor vrouwen tussen de 25 en 30 jaar oud uit Rotterdam en relevante zoekwoorden voor je advertentie kiezen.

Creëer aantrekkelijke content

Bovenal is Pinterest een platform om afbeeldingen te delen, als je mooie en aantrekkelijke foto’s neemt en deelt.

Pin dagelijks en maak boards aan

Het belangrijkste om constante maandelijkse bezoekers te behouden, is door dagelijks op Pinterest te “pinnen”. Organiseer je content in vlekkeloze boards, en sla er regelmatig relevante afbeeldingen op. Hoe meer Pins je aanmaakt of opslaat, hoe meer gebruikers je content zullen zien en je profiel zullen volgen.

Kort samengevat

Pinterest is een uniek social mediaplatform dat gebruikers toelaat van overal ter wereld afbeeldingen en hun lifestyle te delen. Het biedt de kans om een bedrijfsprofiel aan te maken, advertenties op te zetten, en de producten van merken te promoten. Voor gebruikers is het een community om media te delen gebouwd op built on esthetiek, hobby’s, en schoonheid.