rankingCoach Knowledge Base about digital marketing for small business

PrestaShop

Geschreven door Bonjamin | 2-nov-2021 16:09:50

Wat is PrestaShop?

PrestaShop is een open-source e-commerce websitebouwer. Het platform helpt gebruikers om helemaal opnieuw een online winkel te maken.

Kent u het beste van PrestaShop? - het is helemaal gratis!

Er zijn wereldwijd bijna 300.000 winkels die momenteel Prestashop gebruiken. Het platform is beschikbaar in 60 verschillende talen.

Met het hoofdkantoor in Frankrijk, begon PrestaShop in 2005 als een studentenproject. Daarna, van 2010 tot 2012, groeide het van 17 medewerkers tot bijna honderd. Kort daarna werd een secundair hoofdkantoor in Miami gebouwd.

Sinds april 2016 beschikt PrestaShop over meer dan 120 werknemers en werkplekken in 6 landen.

Laten we dus eens kijken waarom dit bedrijf zo exponentieel is gegroeid en wat het te bieden heeft.

Wat PrestaShop te bieden heeft

PrestaShop heeft meer dan driehonderd ingebouwde functies, die elk e-commerceverkopers kunnen helpen om elk aspect van hun online bedrijf te beheren.

Met dit platform kunt u gebruikers helpen bij het beheren van productvermeldingen, betalingen en verzending, zodat ze fabrikanten en leveranciers kunnen volgen.

En als het gaat om hoe u wilt dat uw winkel eruitziet, is dat waar PrestaShop in uitblinkt. Met een websjabloonsysteem hebben gebruikers toegang tot talloze thema's die ze vervolgens kunnen aanpassen aan hun voorkeuren.

Bovendien kunnen gebruikers nieuwe functies toevoegen aan hun eCommerce-website via add-on-modules. En de PrestaShop Addons-markt biedt externe ontwikkelaars een platform om nieuwe thema's en modules aan verkopers te verkopen - wat betekent dat je altijd voldoende opties hebt om te verkennen!

Functies van PrestaShop

Laten we dus wat nader kijken naar de kernfuncties die Prestashop biedt aan zijn eCommerce-verkopers.

Dit is waarom het een van de toonaangevende eCommerce-software in de branche is.

Hiermee kunt u uw winkel aanpassen

U kunt de kleuren, het logo en het ontwerp voor uw website kiezen uit een reeks professioneel gemaakte thema's. Het maakt e-commerce leuk!

PrestaShop biedt gebruikers in eerste instantie een standaardthema. Maar u kunt dan wel uw eigen thema installeren of bouwen. Het platform biedt ook een reeks add-on-modules die de ingebouwde mogelijkheden uitbreiden. Gebruikers kunnen dus ofwel rechtstreeks modules installeren in het beheerderspaneel of hun eigen modules ontwikkelen.

Helpt u bij het beheren van uw bedrijf

PrestaShop kan e-commerceverkopers helpen bij het beheren van producten, bestellingen en klantrelaties op hun websites. En het houdt ook uw statistieken bij, zodat u kunt zien hoeveel verkopen u heeft gemaakt of welke artikelen het beste presteren.

Stelt u in staat om wereldwijd te verkopen

Via PrestaShop kunt u uw winkel gemakkelijk in verschillende talen en valuta's presenteren - wat betekent dat uw bedrijf geen grenzen kent! En als resultaat kunt u uw klantenbestand verbreden en uw producten op een wereldwijd publiek richten.

Kort samengevat

Over het algemeen is PrestaShop een geweldige gebruiksvriendelijke tool voor eCommerce-verkopers waarmee marketeers eenvoudig een online winkel kunnen bouwen. Aangepaste tools en ingebouwde modules bieden ruimte voor het wijzigen van het ontwerp van uw website. En gemakkelijke toegang tot een wereldwijd publiek betekent bedrijfsgroei.