Adsense

Wat is Adsense?

Google Adsense is het advertentieprogramma dat in 2003 door Google werd gelanceerd. Het is tegenwoordig een van de voornaamste manier om online geld te verdienen. Voor websites wil dit zeggen dat ze geld kunnen verdienen door het verkeer naar hun website. Google betaald elk jaar zelfs niet minder dan 10 biljoen dollar uit aan geaffilieerde websites!

AdSense is dus een kosteloze en makkelijke manier om geld te verdienen door ads op je website te plaatsen. Het brengt mensen samen en vormt een netwerk dat deelnemen aan online adverteren rendabel maakt. Door AdSense te gebruiken kun je relatie sopbouwen en je website een meer solide aanwezigheid geven. Het enige wat je hoeft te doen is een kwalitatieve website bouwen en Google doet de rest.

Voordelen bij het gebruik van AdSense

AdSense komt boordevol voordelen. Eerst en vooral is het niet nodig voor de gebruiker om een product te koop aan te bieden. Het enige wat je nodig hebt is een functionele website die regelmatig geüpdatet wordt en relevante informatie aanbiedt! Dat is alles.

Dit wil zeggen dat je geen investeringen hoeft te doen om geld te beginnen verdienen – iets simpel en makkelijk als een blog kan je helpen veel geld te verdienen.

Daarbij komt ook nog dat het programma je een brede lijst zoekopties aanbiedt die de gebruiker bij jou website doen blijven. Dat wil zeggen dat je makkelijk meer verkeer naar je website kan brengen door deel uit te maken van het Google Adsense Network.

Je kunt je ads ook over verschillende sites beheren. Een AdSense account betekent dat je toegang tot verschillende websites kunt krijgen en je ad op al deze platformen kunt publiceren. Daarna kun je bijhouden hoe je ad het op elke website doet wat Google Adsense als deel van je onlinestrategie nog voordeliger maakt.

Je zult ook zien dat het heel gemakkelijk in gebruik en uitvoerbaar is. Je hebt geen technische kennis nodig en zo goed als iedereen kan er voordeel uit halen! Je hoeft slechts een aantal keer te klikken om het op te zetten, en hup! Je bent klaar om te starten.

In tegenstelling tot andere platformen kiest Google Ads de ad zelf en zorgt er zo voor dat ze relevant en belangrijk is en uiteindelijk de gebruiker van reclame voorziet. Ook laat het een grote hoeveelheid personalisatie en aanpassingen toe als het op webdesign aankomt.

Adsense opzetten

De makkelijk te volgen stappen die we hieronder hebben voorzien vonden we op de officiële hulppagina van Google AdSense. Om je eigen AdSense account aan te maken hoef je enkel de volgende stappen te volgen:

1. Bezoek https://www.google.com/intl/nl_nl/adsense/start/.
  2. Klik op Aan desSlag.
  3. Geef de URL of de site waarop je ad wil tonen in.
  4. Geef je e-mailadres in.
  5. Kies of je wil dat AdSense je aangepaste hulp en suggesties stuurt.

(We raden aan dat je Ja aanklikt zodat we je meer uit AdSense kunnen helpen halen. Je kunt dit later nog aanpassen.)

1. Klik Save and continue.
  2. Log in op je Google Account.
  3. Selecteer je land en regio.
  4. Kijk de AdSense Terms and Conditions na en accepteer ze.
  5. Klik Create account.

En dat is het! Dit is het enige wat je hoeft te doen om je AdSense account aan te maken.

Kort samengevat

Google AdSense is een geweldige tool voor zowel eigenaars van websites als adverteerders. Voor adverteerder betekent dit het perfecte bereik terwijl het voor de eigenaren van websites een bron van inkomen is zonder veel investering. Het is dus echt een win-win situatie.

Wil je het meeste uit je website, blog, of zelfs YouTube kanaal halen, maak dan vandaag nog deel uit van AdSense!