Ad Account

Wat is een Ad Account?

Een ad-account is op dit moment een noodzakelijk onderdeel voor elk bedrijf. Gelukkig voor ons is het helemaal niet moeilijk om een aan te maken! Het is zo goed als hetzelfde als een social media-account aanmaken. Het kan zelfs gedaan worden vanop dezelfde platformen die we gebruiken om met mensen en het web in contact te komen, zoals Facebook en Google!

Laten we even dieper in gaan op wat we daar mee bedoelen.

Ad Accounts op advertentieplatformen

Ook al zijn er vandaag de dag veel advertentieplatformen op het web, de twee belangrijkste die wij (en de rest van de wereld) voornamelijk mee weren zijn Facebook en Google.

Zoals je al weet zijn Facebook en Google, als platform, enorm verschillend van elkaar. Wat brengt hen dat samen als het over ads gaat? Wel, het publiek op deze platformen is enorm groot. Als je de juiste beslissing neemt en aanwezig bent op een van deze door middel van je ads, dan kun je heel makkelijk je zichtbaarheid, je verkopen en klantenbestand vergroten en van je bedrijf een succes maken!

Op Google komen je ads tevoorschijn wanneer iets specifiek door een gebruiker werd opgezocht, terwijl de gebruiker bij facebook ads ziet voorbijkomen op hun tijdlijn. Gelijk hoe, jij en je merk krijgen zichtbaarheid waarnaar je op zoek bent door middel van een ad-account op deze platformen.

De andere voordelen verbonden aan een account op deze platformen zijn:

• Ze geven je een globaal bereik.

The sky's the limit wanneer je een ad account hebt! Je kunt een doelpubliek instellen gelijk waar in de wereld.

• Ze kunnen geweldig zijn voor de ROI van je marketing.

Adverteren op online platformen is niet even duur als het adverteren via traditionele mediums zoals TV.

• Ze laten je makkelijk je resultaten opvolgen en meten.

Online marketing platformen zoals Facebook en Google komen met een heel aanbod geweldige tools die je je vooruitgang helpen opvolgen.

• Ze laten je toe een meer solide aanwezigheid online te creëren.

On te slagen als bedrijf moet je een vlekkeloze reputatie hebben online. Aanwezig zijn op online marketingplatformen helpt je dit te behouden terwijl je een verhoging in je winstmarge zult zien.

Een Ad Account aanmaken

Een Ad Account op Facebook aanmaken

Om een ad account op Facebook aan te maken zul je een Business Manager nodig hebben. Dit is de bedrijfsversie van een Facebook-account. Eenmaal je deze hebt aangemaakt kun je er op drie manieren een ad account aan toevoegen. Je kunt ofwel:

1. Een account toevoegen.
  2. Toegang tot een oude account aanvragen.
  3. Een nieuwe ad account aanmaken.

Het enige wat je moet doen is de volgende stappen volgen:

Bedrijfsinstellingen > Accounts > Ad accounts > Toevoegen (drop-down menu) > Kies een van de drie voor vernoemde keuzes, en voila! Je bent klaar om met je Facebook ad Account aan de slag te gaan.

Een ad Account op Google aanmaken

1. Meld je aan op je Google Ads manager account.
  2. Klik in het linker menu op Instellingen en krijg van daar toegang tot Sub-account instellingen.
  3. Klik op de plus (+) knop.
  4. Klik op een nieuwe account aanmaken.
  5. Selecteer Google Ads account of Smart Campaign account.
  6. Geef de nieuwe account een naam.
  7. Selecteer een land en tijdzone voor je account.
  8. Selecteer een permanente munteenheid voor je account.
  9. Klik Nodig gebruikers uit als je iemand anders aan deze account wil toevoegen.
  10. Klik op Account aanmaken.

En je bent klaar!

Kort samengevat

Zoals je kunt zien is het aanmaken van een ad account best eenvoudig. De procedure is min of meer hetzelfde voor alle online platformen, niet enkel Google en Facebook. Dus, nu heb je echt geen excuus meer om er geen aan te maken!

Wie weet wordt het de beste beslissing die je ooit voor je marketingstrategie gemaakt hebt.