Contao

Wat is Contao?

Contao is een van de nieuwste en meest gevorderde contentmanagementsystemen die er bestaan! Het is op het web en open-source, en past daarom bij de noden van eender welke gebruiker die deze opties nodig heeft. Als een CMS, laat het gebruikers toe om professionele, slimme websites en webapplicaties te bouwen.

Het laat je toe een schaalbare web-oplossing te maken door het specialiseren in toegankelijkheid en het volgen van de XHTML, HTML5, en CSS-standaarden.

Contao is meertalig, SEO-vriendelijk, aantrekkelijk, vernieuwend en een lange termijnoplossing. Om die reden neigen veel mensen naar Contao. Het is dan ook de perfecte optie voor het creëren van een web-platform.

Uit de hele lange lijst bedrijven die Contao gebruiken, hebben we er hier een aantal in een lijst gegoten:

• Lilium.com
  • Plugin Alliance
  • Charaktery.eu
  • Kolarik & Leeb
  • Gemius.com
  • Lingolia
  • Compart

Wat wil dat zeggen? Het toont aan dat Contao een hele reeks verschillende platformen met verschillende noden kan dienen! En nu, op naar de andere toepassingen.

Contao - Toepassingen

Contao heeft een intuïtieve gebruikersinterface die met Aja en Web 2.0 technologieën is uitgerust! Deze aspecten verbeteren de bruikbaarheid aanzienlijk.

Daarnaast geeft het de gebruiker toegang tot verschillende backend talen en thema’s met een krachtig toelatingssysteem, verschillende versies, en de mogelijkheid om ongedaan te maken. Het is ook uitgerust met sorteer-opties en gevorderde zoektoepassingen, wat het een geweldige CMS maakt. Het front-end van Contao is 100% op sjablonen gebaseerd!

Niet alleen dat, als je op zoek bent naar een CMS dat met SEO-vriendelijke URL’s, GZip ondersteuning en een PDF-export functie komt - dan is Contao een sterke mededinger die je zal helpen de perfecte moderne website te bouwen.

Een lijst van Contao-toepassingen ziet eruit als volgt:

• Ingebouwde documentenbeheerder
  • Ingebouwde kalender
  • Ingebouwde nieuws/blog module
  • Ingebouwde nieuwsbrief module
  • Gevorderde aanpassingstoepassingen
  • Krachtige site-structuur
  • Verfijnd toelatingssysteem
  • Flexibele formuliergenerator
  • Volledige tekst zoekmachine
  • Snel reagerende afbeeldingen
  • Makkelijke update
  • Brede keuze uit bijkomende pakketten

Voor wie is Contao handig?

Zoals we eerder al zagen rekenen een uiteenlopend aantal websites op Contao voor hun web-platformen. Dit toont dus eigenlijk aan dat Contao een veelzijdig CMS is dat op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Aangezien de goeie functionaliteit en de makkelijke uit te breiden architectuur is het een van de voordeligste mediums voor grotere web-projecten.

Aangezien de interface gebruiksvriendelijk is kunnen zelfs beginnelingen ze gebruiken en er de beste contentmanagementoplossingen uit halen. De krachtigste toepassingen van dit CMS kunnen gevonden worden binnen de basis-versie, dus ook al wil je er niet veel geld aan uitgeven, toch kun je het meeste uit Contao halen!

Voor- en nadelen van Contao

Om de juiste keuze te kunnen maken overweeg je best eerst alle voor- en nadelen van Contao!

Voordelen van Contao

• Groot aantal toepassingen
  • Veel uitbreidingen
  • Verhoogde toegankelijkheid
  • Actieve en ondersteunende community
  • Veel documentatie

Nadelen van Contao

• Sjabloon integratie kan ingewikkeld zijn
  • Grotere projecten kunnen in weinig duidelijkheid uitmonden

Contao

Als Contao toch niet voor jou is dat zijn hier een aantal andere contentmanagementsystemen die misschien beter bij jou passen:

• WordPress.org
  • HubSpot CMS Hub
  • Pantheon
  • Progress Sitefinity
  • Drupal
  • Sitecore Experience Platform
  • Joomla
  • Duda
  • Crownpeak DXM
  • Concrete5
  • Salesforce CMS
  • MS SharePoint

Kort samengevat

Contau is een van de beste CMS-oplossingen die met alle toepassingen is uitgerust die je van een contentmanagementsysteem kan nodig hebben! Probeer het dus zeker eens uit.