Waze

Wat is Waze?

Waze is een GPS navigatie-softwareapplicatie van Google, en werkt op smartphones en tablets die GPS-ondersteuning hebben. Het is in feite een user-driven platform, wat wil zeggen dat hoe meer mensen het gebruiken hoe beter het werkt.

Waze wordt gebruikt voor turn-by-turn navigatie-informatie, door gebruikers aangegeven reistijden, en route details. De data wordt normaal gedownload op een mobiel netwerk naargelang de locatie van de gebruiker.

Waze gebruikt grotendeels data van de gebruikers van de applicatie om snellere navigatie-routes te voorzien. De data wordt automatisch aan rondrijdende gebruikers gegeven (naargelang de snelheid van de GPS-signalen) maar kan ook manueel in de applicatie worden ingegeven.

Meer nog, gebruikers kunnen ook flitspalen, ongevallen, verkeersopstoppingen en andere zaken aangeven die voor hinder kunnen zorgen voor bestuurders. Sinds het aan Google werd verkocht, werden veel van de toepassingen van Waze in Google Maps geïntegreerd.

Waarvoor wordt Waze gebruikt?

Het goeie aan Waze is dat gewoon rondrijden met de applicatie gebruikers in staat stelt om up-to-date informatie over de verkeerscondities en wegenstructuur te delen.

Wanneer je Waze gebruikt, kun je ook actief "rapporteren" over het plaatselijke verkeer, problemen, politie, ontoegankelijke straten, weersomstandigheden, en allerlei andere zaken. Waze verzamelt deze data en gebruikt ze meteen om alle "Wazers" de beste route naar hun bestemming te tonen, en dit 24 uur per dag.

Moet jij Waze gebruiken?

Bestuurders overal ter wereld gebruiken Waze om hen door gebieden te helpen navigeren en voor richtingaanwijzingen. Een van de unieke toepassingen van Waze is dat bestuurders kunnen verbinden en interageren zat ze hun individuele gebruikerservaring elke keer de data beter wordt kunnen optimaliseren.

Meer nog, Waze kan ook als een social platform dienen, bovenop de navigatietool omwille van de community toepassingen. Ook al biedt het momenteel nog geen navigatie voor fietsen, openbaar vervoer en trucks, toch is het heel handig voor bestuurders.

Waze is makkelijk te gebruiken, met slechts een paar knoppen op het scherm, zodat het niet afleidt van de weg. Een knop centreert de applicatie naar je huidige locatie, en wordt een snelheidsmeter wanneer het sluit. Daarnaast heb je een knop die je naar het “Auto informatie” menu brengt, de plaats waar je het type auto waarmee je rijdt kunt ingeven.

Ook al zijn de kaarten van Waze gelijkaardig aan Apple Maps en Google Maps, de aantrekkelijke en heldere icoontjes maken het uniek. Deze icoontjes kunnen staan voor een verkeersopstopping, politie, ongelukken, of sluitingen van wegen, allemaal aangegeven door de gebruikers van (die in de applicatie “Wazers” worden genoemd).

Laten we ook even de specifieke voor- en nadelen van Waze bekijken om te begrijpen hoe betrouwbaar de applicatie is.

Voordelen van Waze

• De icoontjes zijn helder, kleurrijk, en makkelijk zichtbaar – wat het makkelijk maak om tijdens het rijden te gebruiken
  • Crowdsourced verkeerscondities wil zeggen dat er betere routes worden voorgesteld en voortdurende verbetering van data
  • Sociale connecties voor bestuurders
  • Laat je manueel de muziek-streaming diensten beheren
  • Beschikbaar als een web-based versie

Nadelen van Waze

• Moeilijk om richtingaanwijzingen te creëren voor andere plaatsen dan je huidige locatie
  • Geen terrein, satelliet, of 3D kaarten
  • Geen echte offline opties

Kort samengevat

Waze werkt op veel verschillende toestellen onder andere smartphones en tablets (die GPS-ondersteuning hebben).

De applicatie helpt gebruiken om navigatie-routes sneller te bereiken en verbetert de data elke keer een gebruiker de applicatie opent. Het resultaat is dat Waze een user-based experience aanbiedt en bestuurders toelaat om te interageren en data te delen.