AdBlocker

Wat is een AdBlocker?

Ad blockers zijn ook gekend als content blockers en zijn software-instrumenten die voorkomen dat ads zomaar tevoorschijn komen wanneer een gebruiker op een website rondkijkt. Denk aan Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, en Opera – al deze browsers zijn uitgerust met bijkomende plugins die het verstoren van het browsen van een gebruiker door ads tegenhouden.

Terwijl deze ideaal zijn voor gebruikers zijn ze de grootste nachtmerrie van adverteerders! Wanneer mensen de optie krijgen om ads te blokkeren, dan gaan ze daar meestal op in. En dat verstoort de hele wereld van online adverteren. Het neemt de makkelijkste manier van contact maken met een publiek weg en is daarom niet aangeraden door adverteerders.

De beste Ad Blockers

Om je een beter idee te geven van ad blockers kijken we best eens naar de beste ad blockers op de markt:

• Adblock Plus
  • AdBlock
  • Poper Blocker
  • Stands Fair AdBlocker
  • uBlock Origin
  • Ghostery
  • Ad Guard
  • AdLock
  • Wipr
  • AdAway
  • 1Blocker X
  • Firefox Focus

Wat betekent een Ad Blocker voor adverteerders

Maar moeten adverteerders echt bezorgd zijn? Ja! De opkomst van ad blockers heeft een impact op adverteerders. Zo betekent het feit dat iPhone openbaar alle ad blockers steunt dat een van de grootste producenten van smartphones helemaal niet pro ads is. Voor sommige adverteerders wil dit zeggen dat hun mobiele PPC-campagnes eronder kunnen lijden.

Ook kunnen ad blockers de weergave van PPC en display ads, ongeacht het platform dat voor de ad wordt gebruikt vervormen. Dit betekent dat gelijk hoe goed de ad is en aan een pagina is aangepast het allemaal voor niets kan zijn omwille van ad blockers.

Het goeie nieuws over Ad Blockers

Ook al vergeet je best niet dat een ad blocker het potentieel van je ad kan verstoren toch moet je je er geen zorgen over maken. Want zelfs in dit geval is er een positieve kant! Laten we die even bekijken.

Natuurlijk helpen ad blockers gewone gebruikers het web op een veilige manier bekijken aangezien de meeste ad blockers ook gevaarlijke files zoals malware tegenhouden. Nog belangrijker is dat ad blockers een vlekkeloze ervaring voorzien. Met ad blockers hoef je je geen zorgen te maken over een onnodig grote hoeveelheid pop-ups en banners! Wat wil een gebruiker nog meer?

Hoe kunnen adverteerders het meeste uit Ad Blockers halen?

Ad blockers hebben een aantal voordelen voor adverteerders. Ad blockers betekenen dat je nu al je pijlen op native advertising kunt richten. Native ads zijn ads die er net zoals gewone content uitzien.

Bijvoorbeeld de “aangeraden artikels” afdelingen op nieuwssites! Dit is een voorbeeld van succesvolle native advertising. Met ad blockers als een normaal onderdeel kun je er werk van maken je ads zo natuurlijk mogelijk te doen lijken.

Met andere woorden, het bestaan van ad blockers kan helpen om adverteerders te motiveren ads van goeie kwaliteit aan te maken die niet worden aanzien als “vervelend.” In sommige gevallen kunnen adverteerders ook een klein bedrag betalen aan adblockers om ze in hun lijst van toegestane ads te laten opnemen.

Kort samengevat

Ook al heeft een ad blocker de mogelijkheid een tegenwerkende invloed op je ad uit te oefenen toch hoef je je er niet al te veel zorgen in te maken. Ad blockers kunnen een revolutie in online adverteren te weeg brengen.