Dynamic Remarketing

Wat is dynamische remarketing?

Dynamische remarketing is voornamelijk een toepassing van Google dat display advertenties bevat. Deze display ads zijn aangepast voor elke impressie en tonen content gelinkt aan eerdere interacties van de gebruiker met eender welke webpagina.

Hoe remarketing werkt

Voordat we kunnen begrijpen hoe dynamische remarketing werkt is het belangrijk om te begrijpen wat remarketing is en hoe het werkt.

Volgens Google is remarketing een manier voor merken om met mensen die in het verleden met hun website geïnterageerd hebben te connecteren. Door middel van remarketing kun je je advertenties aan een publiek tonen die al interesse in je bedrijf getoond hebben terwijl ze op Google of andere sites in het Adsense-netwerk aan het rondkijken waren

Remarketing - Voordelen

Remarketing heeft veel voordelen voor merken. Je kunt remarketing gebruiken of het doel nu is om meer herkenbaarheid, verkopen of registraties te verkrijgen. De volgende zijn een aantal van de sterkste voordelen van remarketing:

Goed getimed bereik

Door middel van remarketing is het makkelijker om je ads aan gebruikers te tonen die al interesse in je bedrijf hebben getoond. Je kunt je klanten ook helpen je te ontdekken door ads te tonen wanneer ze op zoek zijn naar jouw bedrijf op Google.

Gerichte advertenties

Dynamische remarketing laat je ook toe een specifieke remarketinglijst op te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld een remarketinglijst aanmaken gericht op mensen die een transactie niet afmaakten ook al hadden ze hun winkelkar gevuld.

Groot bereik

Je kunt je remarketinglijst zo aanmaken dat je een groter publiek bereikt.

Efficiënt prijzen

Een voldoende functioneren de remarketing campagne kan door automatisch bieden aangemaakt worden. Dit leidt technisch gezien tot her verlagen van kosten en spaart je zo geld uit.

Makkelijk ads creëren

Via remarketing kun je kosteloos, via de Google Ad Gallery, tekst, afbeeldingen en video ads aanmaken.

Dynamische remarketing

Dynamische remarketing tilt remarketing naar een hoger niveau en biedt een heleboel voordelen aan.

Ads die verplaatsen naargelang je producten of diensten

Dynamische remarketing laat je toe om je hele feed van producten en diensten met dynamische ads samen te brengen, wat je dan kan gebruiken om je ads aan te passen en je hele inventaris te gebruiken.

Eenvoudige en doeltreffende feeds

met dynamische remarketing kun je makkelijk .csv, .tsv, .xls, of .xlsx feeds creëren. Producten en diensten worden uit je feed gehaald wat Google toelaat om op holistische wijze de mix van producten per ad te bepalen gebaseerd op de voorkeuren van de gebruiker.

Real-time bod-optimalisatie

Dynamische remarketing biedt gevorderde CPC en conversieoptimalisatie, Google Ads berekent het optimale bod voor elke impressie.

Dynamische remarketing op Google

Als je een dynamische remarketing voor Display Ads op Google wil creëren, volg dan deze stappen van Google.

• Meld je aan bij Google Ads.
  • Klik op campagnes op de menu-pagina.
  • Klik op het plus-icoon en selecteer dan Nieuwe Campagne.
  • Kies display netwerk.
  • Selecteer verkopen.
  • Selecteer standaard display campagne en klik dan op verdergaan.
  • Specifieer een campagne-naam, biedings-strategie en budget.
  • Je selecties in het deel “Richten” zijn waar de dynamische remarketing aan te pas komt.
  • Dan creëer je jouw display advertenties.
  • Klik op ‘Maak nieuwe campagne aan’.
  • Nu voeg je feeds aan je campagnes toe.
  • Ga naar “Campagnes” in het linker paginamenu om je campagne te selecteren.
  • Klik op instellingen.
  • Klik op extra instellingen
  • Klik op de pijl naar beneden voor “Dynamische ads”.
  • Vink het vakje naast “Gebruik dynamisch ads feed voor gepersonaliseerde ads” aan.
  • Klik op opslaan.

Kort samengevat

Dynamische remarketing op Google zal remarketing naar een hoger niveau tillen en gebruikers de kans even om hun marketingcampagnes te verbeteren.