Facebook Pixel

Wat is Facebook-pixel?

Facebook-pixel is een stukje JavaScript-code die is ontworpen om website-eigenaren te helpen de activiteit op hun website te volgen. Afhankelijk van de 'gebeurtenis' die u wilt bijhouden, reageert de pixel elke keer dat een persoon op uw erbsite die actie uitvoert en rapporteert dit aan u. Bijvoorbeeld elke keer dat iemand op een specifieke advertentie klikt.

De Pixel werkt als een analysetool en stelt u in staat de effectiviteit van uw advertenties te meten door inzicht te krijgen in de acties die mensen op uw website ondernemen.

Maar wat betekent dat?

Nou, laten we eens nader kijken.

De Pixel werkt door een kleine bibliotheek met functies te laden die u kunt gebruiken telkens wanneer een websitebezoeker een actie onderneemt (een gebeurtenis) die u mogelijk wilt volgen (een conversie).

Vervolgens kunt u deze bijgehouden conversies bekijken (en analyseren) in de Facebook Ads Manager en het Facebook Analytics-dashboard. Als u deze waardevolle gegevens ontvangt, kunt u deze gebruiken om de effectiviteit van uw advertentiecampagnes te meten.

Bovendien kunt u ook aangepaste doelgroepen kiezen voor advertentietargeting en de conversieratio's verbeteren.

Voordelen van de Pixel

U kunt de pixel gebruiken voor:

•   Zorg ervoor dat uw advertenties aan de juiste doelgroep worden getoond. Vind nieuwe klanten of mensen die een bepaalde pagina hebben bezocht of een bepaalde stap op uw website hebben gezet.
  •   Verhoog de verkoop, bijvoorbeeld door automatisch bieden in te stellen, zodat u mensen kunt bereiken die eerder geneigd zijn de gewenste actie te ondernemen, zoals het kopen van een bepaald product.
  •   Meet het realtime succespercentage van uw advertenties - via berekende statistieken en verzamelde gegevens.

Dus zodra je de Facebook-pixel hebt ingesteld, wordt deze geactiveerd telkens wanneer een websitebezoeker de actie onderneemt die je op je website hebt opgegeven.

De actie kan bijvoorbeeld een gebruiker zijn die een product aan zijn winkelwagentje toevoegt of een aankoop doet.

De pixel ontvangt dan gegevens over deze acties of gebeurtenissen en je kunt de gegevens op je Facebook-pixelpagina bekijken in Evenementenbeheer.

U kunt deze informatie gebruiken als betrouwbare bedrijfsgegevens om u te helpen conversievariabelen te analyseren en uw consumenten beter te begrijpen. Je zou zelfs dezelfde klanten opnieuw kunnen bereiken via Facebook Ads.

Hoe Facebook-pixel te gebruiken

Nu u weet hoe belangrijk Facebook Pixel kan zijn, gaan we kijken hoe u deze kunt integreren in uw website en deze kunt gaan gebruiken om bezoekersgebeurtenissen en conversies bij te houden.

Opzetten

Voor alles moet je de Pixel instellen om op je website te werken.

1. Maak een pixel

•   Ga naar Evenementenmanager.
  •   Klik op Gegevensbronnen verbinden en selecteer Web.
  •   Selecteer Facebook-pixel en klik op Verbinden.
  •   Voeg je pixelnaam toe.
  •   Voer uw website-URL in om te controleren op eenvoudige installatieopties.
  •   Klik op Doorgaan.

2. Voeg de pixel toe aan uw website

Nadat je je pixel hebt gemaakt, is de volgende stap het toevoegen van de Facebook-pixelcode aan je website. Facebook biedt gebruikers drie verschillende manieren om dit te doen: handmatig, via partnerintegratie of door instructies naar uw ontwikkelaar te e-mailen.

Een evenement kiezen

Ten slotte kunt u, nadat u de pixelbasiscode met succes in uw website heeft geïntegreerd, 'evenementen' instellen om de activiteit bij te houden van iedereen die uw website bezoekt. Het kan elke actie zijn - of een aantal ervan - waar je het meest om geeft.

Om dit te doen, kunt u de code handmatig op uw website installeren of de tool voor het instellen van gebeurtenissen aanwijzen en klikken gebruiken. Dan zou de laatste kleine stap zijn om ervoor te zorgen dat je pixel goed werkt, en je bent helemaal klaar om te gaan!

Kort samengevat

Over het algemeen is de Facebook-pixel een handig en geweldig hulpmiddel om u te helpen website-activiteiten te meten en te helpen bij het effectief uitvoeren van uw Facebook-advertenties. Als u rekening houdt met deze waardevolle website-inzichten en u zich specifiek richt op een klein publiek met zorgvuldig ontworpen advertenties, komt u een paar stappen dichter bij een succesvolle digitale marketingcampagne.