JavaScript

Wat is JavaScript?

JavaScript is een programmeertaal waarmee u geavanceerde en complexe elementen op webpagina's kunt opnemen. Elke keer dat een webpagina iets anders bereikt dan alleen het eenvoudige opladen van een pagina, gebruikt deze in wezen JavaScript.

Dit omvat inhoudsupdates, dynamische kaarten, creatieve en goed functionerende 2D/3D-ontwerpen en videospelers! Als je een van deze dingen ziet gebeuren, kun je ervan uitgaan dat JavaScript aan het werk is! Het is de derde laag van de ‘laagcake’ van standaard webontwikkelingen en daarom een ​​vrij belangrijk onderdeel van het ‘web-ontwikkelingsuniversum’.

Kortom, JavaScript is een programmeertaal waarmee u dynamische inhoud kunt maken met veel multimedia-elementen, afbeeldingen en al het andere dat in wezen een website opfleurt.

Normaliter wordt JavaScript gecombineerd met HTML en CSS. Ze vormen een mooie combinatie en geven websites de functionaliteit die ze nodig hebben.

Voordelen van JavaScript

Laten we nu eens kijken naar enkele van de voordelen die JavaScript biedt.

JavaScript is snel.

De client-side van JavaScript is erg snel. De reden hierachter is dat het onmiddellijk wordt uitgevoerd in de browser aan de clientzijde.

JavaScript is eenvoudig.

JavaScript is aanzienlijk eenvoudig te begrijpen en te gebruiken, en daarom resoneert het met zoveel mensen.

JavaScript is populair.

Bijna elke website op internet maakt gebruik van JavaScript. Moet ik nog meer zeggen?

JavaScript is interoperabel.

Omdat het interoperabel is, kan JavaScript gemakkelijk worden gekoppeld aan andere talen in verschillende soorten toepassingen.

JavaScript vermindert de serverbelasting.

Omdat JavaScript meestal client-side is, is er minder vraag naar de websiteserver.

JavaScript laat uw creativiteit de vrije loop.

JavaScript is de programmeertaal die uw creativiteit de vrije loop laat door u in staat te stellen rijke interfaces en een dynamische verbinding tussen al deze interfaces te bouwen.

Nadelen van JavaScript

Er zijn echter ook specifieke problemen verbonden aan JavaScript!

Veiligheidsproblemen

Aangezien de codering plaatsvindt aan de kant van de gebruiker, is er ruimte om deze te misbruiken om schade aan te richten! Om deze reden schakelen veel mensen JavaScript uit en kiezen ervoor om het niet te gebruiken.

Problemen met browserondersteuning

Niet alle browsers ondersteunen JavaScript. Elke browser interpreteert het anders, en daarom is het niet altijd mogelijk om een ​​code te bedenken die door elke browser wordt geïnterpreteerd.

Best-practices voor JavaScript

Als u van plan bent JavaScript te leren en het op uw platform uit te voeren, zullen de volgende best-practices van W3C u helpen ervoor te zorgen dat u het meeste uit deze programmeertaal kunt halen.

• Noem dingen bij hun naam - toegankelijke, korte en leesbare namen van variabelen en functies
  • Vermijd globale variabelen.
  • Houd u aan een strikte coderingsstijl.
  • Reageer zoveel als nodig is, maar niet meer.
  • Vermijd vermenging met andere technologieën.
  • Gebruik sneltoetsnotatie wanneer dit zinvol is.
  • Modulariseer door één functie per taak te creëren.
  • Verbeter geleidelijk.
  • Zorg voor configuratie en vertaling.
  • Vermijd zware nesten.
  • Loops optimaliseren.
  • Beperk DOM-toegang tot een minimum.
  • Bouw code op basis van universele standaarden.
  • Vertrouw geen gegevens.
  • Gebruik JavaScript om de functionaliteit te vergroten in plaats van inhoud te maken.
  • Gebruik JavaScript-libraries en frameworks om uw ontwikkeling te ondersteunen.
  • Onthoud dat live codering anders is dan ontwikkelingscodering.

Kort samengevat

JavaScript is een van de meest prominente programmeertalen ter wereld. Samen met HTML en CSS is het een onmisbaar onderdeel van alle webactiviteiten over de hele wereld. Daarom zal het alleen maar nuttig zijn om uw kennis over het onderwerp JavaScript te vergroten!

Met JavaScript moet je de gemakkelijke weg vermijden. Ja, de andere optie betekent veel moeite en tijd steken in het zo perfect mogelijk uitvoeren van JavaScript. Het zal echter de moeite waard zijn!