User Experience (UX)

Wat is User Experience (UX)?

De manier waarop een individu de interactie met een programma ervaart; zoals een webpagina, server software, of desktop-software wordt de user experience of gebruikerservaring genoemd. UX-ontwerpers worden aangewezen om de perceptie van een programma door de gebruikers te onderzoeken, rekening houdend met factoren zoals het gebruiksgemak, verwachtingen van de mogelijkheden van de software, productiviteit bij het voltooien van taken, enz.

Wat is het belang van User Experience (UX)?

Ondanks het belang van de UX, is het bespreken en demonstreren van de waarde van het ontwikkelen en verbeteren van de user experience overbodig geworden. Er is geen betere uitleg dan beweren dat het belangrijk is aangezien het de noden van potentiële gebruikers bespreekt.

Toch neemt innovatie gebaseerd op de gebruiker vandaag de dag nog steeds toe; steeds meer mensen gebruiken verschillende soorten draadloze netwerken om toegang tot websites te verkrijgen.

Stappen voor het ontwikkelen van een betekenisvolle gebruikerservaring (User Experience - UX)

1. Identificatie van de gebruiker

Meer over de gevoelens en meningen van de gebruikers leren is een eerste stap. Je zult een specifieke groep gebruikers voor een bepaalde categorie van de producten waaraan je werkt moeten onderzoeken.

2. Interacties met gebruikers

De UX-ontwerpers moeten in contact komen met huidige en toekomstige gebruikers van een product om een goed systeemontwerp te kunnen vaststellen. De gebruikerservaring is variabel. Onderzoek en communicatie met gebruikers is van belang voor het effectief verzamelen van data.

3. Gebruikers vereisten

In deze stap, na het interviewen van gebruikers, zul je een lijst met vereisten moeten opmaken om een duidelijke uiteenzetting van de toepassingen van een artikel duidelijk te maken, en dit vanuit het opzicht van de gebruiker.

4. Competentieoverzicht

De volgende stap is het creëren van een overzicht van de nodige toepassingen. Een competentieoverzicht is een gids dat de structuur van alle delen met je producten bevat. Een goeie lay-out creëren is een behulpzame voorwaarde om het productontwikkelingsproces efficiënter te beheren.

5. Test het uiteindelijke ontwerp

De functionaliteit van een product wordt bepaald door de user interface, wat helpt bij het identificeren van problemen die kunnen opduiken bij het gebruik van het product.

Factoren die UX-design beïnvloeden

Hoedt verschillende factoren in gedachten bij het ontwikkelen van een UX, zoals:

• Het product moet echt zijn en een doel hebben.
  • De website moet eenvoudig zijn om te gebruiken.
  • Afbeeldingen, logos, trademarks, en branding moeten bij het ontwerpproces in overweging genomen worden.
  • On-page en off-page content moet bereikbaar zijn en makkelijk te vinden.
  • Mensen met weinig kennis moeten in staat zijn op de webpagina rond te kijken.
  • Je ontwerp moet er geloofwaardig en overtuigend uitzien zodat mensen je product vertrouwen.

Kort samengevat

Gelukkig is het belangrijkste onderdeel van UX ervoor zorgen dat mensen de waarde van wat je aanbiedt ontdekken. De gebruikerservaring is een essentieel onderdeel van het ontwerpen van een systeem aangezien het een menselijk perspectief aanneemt.

UX-benchmark richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van het engagement van een gebruiker met wat jij aanbiedt en enige gerelateerde diensten, evenals hun indrukken ervan. UX verhoogt de productiviteit, functionaliteit, effectiviteit en efficiëntie van je bedrijf.